Cliëntondersteuning
Meedoen mogelijk maken voor inwoners
Soms is het fijn als er iemand is die je even op weg kan helpen. Bijvoorbeeld bij vragen over opvoeden, zorg, wonen, leren, werken, wetten en regels, vrienden, relaties, sport of geld. Iemand die met je meedenkt en die weet wat er mogelijk is. En die samen met je kijkt wie of wat er nodig is. Zodat je zelf weer verder kunt. Deze ondersteuning van MEE heet cliëntondersteuning. Ook de mensen om je heen, jouw netwerk, kunnen hier gebruik van maken.
De consulenten van MEE weten de weg en denken met je mee. Altijd vanuit jouw belang. Ze weten veel over leven met een beperking. Bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking (LVB), autisme (ASS), niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of een chronische ziekte. Ze kunnen je informatie of advies geven. Kijken welke mogelijkheden er voor je zijn. Met je meegaan naar een gesprek. Je helpen bij het doen van een aanvraag. Samen met je op zoek gaan naar de juiste zorg of zorgorganisatie. Of je bijvoorbeeld helpen als je ontevreden bent. Ze vertellen je niet wat je moet doen, dat bepaal je zelf.
Voor wie?
Iedereen mag gratis gebruik maken van deze ondersteuning. Altijd. Voor jezelf of voor iemand in je omgeving. Hoe klein of groot je vraag ook is. Het recht op deze gratis ondersteuning is ook opgenomen in de wet. Dit heet dan ‘onafhankelijke cliëntondersteuning’. Hier heb je geen verwijzing of indicatie voor nodig.
Waar kan ik terecht?
Klik bij MEE in jouw gemeente de gemeente aan waar je woont om te zien waar je terecht kunt.
Folder
Bekijk ook de folder cliëntondersteuning.