MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Vrijwilligers

Wil jij een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving? Word vrijwilliger bij MEE Samen en zet je samen met ons in om meedoen mogelijk te maken voor mensen met een beperking.

MEE Samen zet vrijwilligers in binnen verschillende projecten. We zijn dan ook altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Of je nou een paar uur per week of per maand beschikbaar bent, samen vinden we iets dat aansluit bij jouw wensen.

Wat betekent dit voor jou?

Vrijwilligerswerk doe je natuurlijk voor een ander. Als vrijwilliger lever je een actieve en impactvolle bijdrage aan de participatie in de maatschappij van mensen met een beperking. Maar je krijgt er ook veel voor terug. Naast dat het werk leuk is en je hier weer ervaring mee opdoet, leer je ook nieuwe mensen kennen.

Een vrijwilliger bij MEE heeft geen opleiding en/of ervaring met de doelgroep nodig. Affiniteit met de doelgroep is wel gewenst. Daarnaast is het belangrijk afspraken na te komen. Een ander rekent namelijk op jouw hulp. Verder vragen we een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervoor vergoeden wij.

Hoe gaat het in z'n werk?

Intake & samenwerkingsovereenkomst
Tijdens een intakegesprek maken we afspraken op basis van jouw inzetbaarheid. Hierin bespreken we jouw wensen, behoeften en mogelijkheden. En ook van degene die hulp nodig heeft. De afspraken worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

Kennismaking: een goede match?!
Om vrijwilligerswerk zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat er een goede match is tussen jou als vrijwilliger en degene die hulp nodig heeft. In de zoektocht naar passende inzet, kijken we daarom naar wensen en interesses. Ook kijken we naar ieders ervaringen. Tijdens een kennismakingsgesprek krijgen beide partijen de kans om te kijken of het onderling klikt.

Aan de slag!
Indien er een klik is tussen jou als vrijwilliger en degene die hulp nodig heeft, gaan jullie aan de slag!

Welk vrijwilligerswerk kan je doen?

Bij verschillende diensten zetten we vrijwilligers in.

 • MEE op Weg
  Als vrijwilliger bij MEE op Weg help je iemand met een beperking te oefenen om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer. Je bent een reismaatje. Samen oefen je bijvoorbeeld de weg van huis naar school, met de fiets. Of van huis naar werk/dagbesteding, met het openbaar vervoer. Hierbij word je ondersteund door een consulent van MEE Samen.

  Meer weten over MEE op Weg?
  Bekijk de pagina MEE op Weg - MEE Samen.

  Benieuwd welke vrijwilligersvacatures we hebben voor MEE op Weg?
  Ga dan naar MEE op Weg - vacatures.

  Direct aanmelden als vrijwilliger? Dat kan ook via de pagina Reismaatje - MEE Samen.
 • Logeerkring
  Als vrijwilliger bij de Logeerkring ondersteun je gezinnen, waarvan een van de gezinsleden een beperking heeft. Dit doe je door regelmatig een dagje uit te gaan. Of door iemand een nachtje te laten logeren. De ‘logés’ zijn kinderen/(jong)volwassenen met een beperking of kinderen waarvan een naaste een beperking heeft (jonge mantelzorgers). Voor hen is het een feest om af en toe een dagje uit te gaan of te mogen logeren.

  Meer weten over de Logeerkring?
  Bekijk de pagina Logeerkring - MEE Samen.

  Aanmelden als vrijwillig gastgezin voor de Logeerkring?
  Wil je je aanmelden als vrijwillig gastgezin of eerst meer informatie hebben? Vul dan het contactformulier in op de pagina Gastgezin logeerkring - MEE Samen.