MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Vrijwilligersvacature Meedoen in de kinderopvang

Alle kinderen zijn gelijk, maar geen kind is hetzelfde. Sommige kinderen hebben wat meer aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig dan anderen. Voor kinderen die moeite hebben om mee te doen op de kinderopvang of in het basisonderwijs, is er het project Meedoen in de kinderopvang of in het basisonderwijs. Hiervoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Gewoon Meedoen

Meedoen richt zich op kinderen met een motorische ontwikkeling, een taal- of spraakachterstand, een verstandelijke of lichamelijke beperking, problemen met zelfredzaamheid, een achterstand in de sociaal emotionele ontwikkeling of probleemgedrag. Samen met pedagogisch medewerkers/de leerkracht en ouders werken we aan de ontwikkeling van het kind. Het doel is dat ieder kind kan meedoen en met plezier naar de reguliere kinderopvang of school kan gaan. Inzet van vrijwilligers maakt dat er extra handen op de groep kunnen worden geboden, zodat het kind extra aandacht krijgt bij die punten die voor hem/haar belangrijk zijn.

Vrijwilliger gezocht
We zijn op zoek naar een vrijwilliger die op maandag tussen 9.00 en 11.00 uur of 14.30 – 16.30 uur extra ondersteuning kan bieden aan een meisje van 1 jaar met een beperking bij kinderopvang 't Schoapie in Mariënheem. Het gaat om oefenen, helpen bij het eten en spelen.

Ondersteuning aan vrijwilligers

Een consulent vanuit MEE Samen ondersteunt de vrijwilligers. Er is een kennismaking op de opvang of school en het ondersteuningsplan wordt besproken met ouders/betrokkenen. De consulent geeft informatie & advies om met het kind aan het werk te gaan om de ontwikkeling zou goed mogelijk te stimuleren.

Hoeveel tijd kost het?

We zijn op dit moment op zoek naar een vrijwilliger van 18 jaar of ouder die op maandag tussen 9.00 en 11.00 uur of 14.30 – 16.30 uur extra ondersteuning kan bieden. Daarnaast wordt altijd gevraagd een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen. Na 6 weken vindt altijd een evaluatie plaats om te kijken hoe het gaat.

Aanmelden als vrijwilliger

Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met Sabine Hollak van MEE Samen via s.hollak@meesamen.nl of bel met 06 - 30 99 83 55.

Sabine Hollak