MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Seksualiteit

Individueel traject seksualiteit

Hoe ga je om met seksualiteit en relaties? Dat zou voor iedereen bespreekbaar moeten zijn. Niet alleen de technische kant, de biologieles, maar vooral ook zelf ontdekken wat je prettig vindt en wat niet. En hoe je je grenzen stelt en bewaakt, ook die van een ander. Vooral voor mensen met een licht verstandelijke beperking of autisme kan dit een uitdaging zijn. Tijdens een individueel traject bespreken we deze onderwerpen.

Wat is een individueel traject seksualiteit?

Het doel van het ondersteuningstraject is om de deelnemer meer kennis over het thema seksualiteit te geven. Zo krijgt de deelnemer meer zicht op zijn of haar (on)mogelijkheden met betrekking tot seksualiteit en intimiteit. Maar bijvoorbeeld ook een kinderwens, als dit een thema is dat leeft.

Welk resultaat levert het op?

Aan het einde van het traject heeft de deelnemer meer inzicht in wat seksualiteit betekent, hoe dit vorm krijgt en hoe je omgaat met relaties en intimiteit. Dit wordt gekoppeld aan het eigen vermogen van de deelnemer. Hierdoor is de deelnemer beter voorbereid op situaties waarin seksualiteit of intimiteit een rol spelen. En kan hij of zij eigen grenzen stellen en bewaken, maar is zich ook bewust van de grenzen van anderen.