MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

RondNAH

Gespreksgroep voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Jaarlijks zijn er meer dan 100.000 mensen die worden geconfronteerd met de gevolgen van hersenletsel. Dat kan worden veroorzaakt door een ongeluk, hersenbloeding, tumor in de hersenen maar ook door een ongelukkige val en vele andere oorzaken. Om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, organiseert MEE een aantal keer per jaar RondNAH. Dit is een gespreksgroep voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Elke bijeenkomst staat een thema centraal en er worden ervaringen en tips uitgewisseld. Een belangrijke functie van het RondNAH is het vergroten van het sociale netwerk van de deelnemers. De behoefte aan een ontmoetingsplek is groot voor mensen met NAH. Zij staan vaak alleen en worden minder goed begrepen door hun naasten.

De deelnemers organiseren samen met de coördinator de bijeenkomsten over actuele thema’s. Soms wordt een deskundige uitgenodigd of vertelt een deelnemer over zijn ervaring met dit thema. Centraal staat het gesprek; in een ontspannen sfeer komt iedereen aan bod. Incidenteel worden activiteiten georganiseerd zoals een wandeling, samen eten of gezellig een spelletje doen, met als doel ondersteuning te bieden bij sociaal contact.

RondNAH is gratis toegankelijk, koffie/thee is voor eigen kosten. De bijeenkomsten worden meerdere keren per jaar georganiseerd in Zutphen/Lochem, De Liemers-Zevenaar, Aalten/Winterswijk.

Datum en locatie

21 maart Liemers
25 maart Aalten
1 april Lochem
17 juni Zutphen
20 juni Liemers
24 juni Winterswijk
16 september Lochem
19 september Liemers
23 september Aalten
17 oktober Liemers
28 oktober Zutphen
4 november Winterswijk
9 december Lochem
16 december Aalten
19 december Liemers

Meer informatie

Wil je meer weten over RondNAH? Neem dan contact op met Meike van Dieren, m.vandieren@meesamen.nl of bel met 06-46378640.