Logeerkring

Voor elk kind is het leuk om af en toe te kunnen logeren
Veel kinderen, ook met een beperking, vinden het een feest om af en toe een dagje uit te gaan of te mogen logeren. Ook voor kinderen die opgroeien in een gezin met een ouder, broer of zus met een beperking is het fijn om er af en toe tussenuit te gaan en leuke dingen te doen. De Logeerkring biedt jonge mantelzorgers en kinderen met een lichte beperking de mogelijkheid om een dagje of weekend door te brengen bij een vrijwillig gastgezin. De Logeerkring heeft al sinds 1995 ervaring in het plaatsen van logés bij vrijwillige gastgezinnen.

Voor wie?

Logeren via de Logeerkring is bedoeld om gezinnen te ondersteunen, waarvan een van de gezinsleden een beperking heeft. Dit kan een lichamelijke of een (lichte) verstandelijke beperking zijn, niet-aangeboren hersenletsel, een psychische stoornis, bijvoorbeeld ADHD of een vorm van autisme (ASS), zoals PDD-NOS.

De Logeerkring biedt plaats aan verschillende logés:

  • Kinderen met een beperking
  • (Jong)volwassenen met een beperking
  • Kinderen waarvan de vader, moeder, broer of zus een beperking heeft.

De Logeerkring is onderdeel van MEE Samen en momenteel actief in de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Emmen, Meppel, Noordenveld, Tynaarlo Staphorst en Zwartewaterland.

Bij wie?
De Logeerkring maakt gebruik van vrijwillige gastgezinnen. Deze gezinnen zijn wat betreft leeftijd en samenstelling heel divers: jonge gezinnen, oudere echtparen, alleenstaanden of samenlevende mannen en vrouwen, met en zonder kinderen. Elke logé wordt gekoppeld aan een ‘eigen gastgezin’. Ervaring met mensen met een beperking is niet vereist. Belangrijker is dat een logé goed past binnen het gastgezin. Wat een gezin moet kunnen bieden hangt af van de wensen en mogelijkheden van zowel logé als gastgezin. Een gastgezin moet veilig en vertrouwd zijn. Daarom wordt van alle gastgezinnen een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

Wanneer en hoe vaak?

Het is de bedoeling om met enige regelmaat bij het gastgezin te verblijven. Dit is ook nodig om een goede band met elkaar op te kunnen bouwen. Sommige logés komen al vele jaren bij hetzelfde gezin. De meeste logés gaan eens per maand, in het weekend, naar het gastgezin. Maar vaker, of minder vaak kan ook. Niet alle logés blijven slapen. Het kan ook wenselijk zijn dat iemand alleen een dag(deel) bij het gastgezin komt.

Gastgezin worden?

Voor elke logé zoeken we een vast gastgezin. Daarom zijn wij steeds op zoek naar nieuwe gezinnen, die hun huis en hart willen openstellen voor een ander. Denk je erover om gastgezin te worden of wil jij je aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul dan onderstaand formulier in of bel direct met MEE via 088 633 0 633.

Aanmelden logé?

Wil jij weten wat de Logeerkring voor jou of jouw kind kan betekenen? Heb jij of heeft iemand in jouw gezin af en toe wat ruimte nodig voor zichzelf? Wil je meer weten over jouw mogelijkheden bij de Logeerkring? Voor deze en andere vragen kun je ook onderstaand formulier invullen of direct bellen met een van de medewerkers van de Logeerkring via 088 633 0 633.

Aanmelden voor of vragen over gastgezin of logé Logeerkring

Logeerkring is momenteel actief in de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Emmen, Meppel, Noordenveld, Tynaarlo, Staphorst en Zwartewaterland. 

Wil jij je aanmelden als logé of gastgezin of heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

Optioneel
Optioneel
Ik ga ermee akkoord dat MEE Samen mijn gegevens gebruikt om te kunnen reageren op mijn vraag/opmerking volgens de privacyverklaring.