MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Training Wet langdurige zorg (Wlz)

Je hebt beroepsmatig wel eens te maken met de Wet langdurige zorg (Wlz). Maar hoe zit het ook alweer met die wet? Wat zijn de criteria? Welke informatie is belangrijk voor een aanvraag en hoe doe je de aanvraag? Waar vind je aanvullende informatie? Tijdens de training Wlz krijg je antwoorden op al dat soort vragen.

Training Wet langdurige zorg (Wlz)

Je start met de basis van de wet. Wat houdt het in, wie komt in aanmerking, welke informatie heb je nodig voor een aanvraag, en wat zijn zorgprofielen? Daarna leer je de criteria toe te passen aan de hand van casusvoorbeelden en geeft een ervaringsdeskundige een inkijkje in de dagelijkse praktijk en problematiek. Je leert ook welke leveringsvormen er zijn, wat de consequenties zijn van een Wlz-aanvraag en wat MEE hierin kan betekenen.

Resultaat

  • Je weet wat de Wlz inhoudt.
  • Je kunt goed inschatten of mensen in aanmerkingen komen voor Wlz.
  • Je weet wat er nodig is om met de juiste informatie een aanvraag te doen.

Accreditatiepunten

Alle modules zijn standaard geaccrediteerd bij SKJ en Registerplein en leveren daarmee accreditatiepunten op voor deze registers.

Voorkennis

Voor deze training is geen voorkennis vereist.

Wat andere professionals vonden

Professionals beoordelen de trainers van MEE gemiddeld met een 8.3. Een 8.3 gemiddeld krijgen ook de ervaringsdeskundigen van MEE die bij een training betrokken waren.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer 088 - 633 0 633 of maak gebruik van het contactformulier.