MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Training sociale netwerkversterking (SNV)

Je cliënt wil graag grip op de eigen situatie en jij helpt hem of haar daarbij. Daarbij is de inzet van het sociale netwerk van je cliënt belangrijk. Dit vraagt van jou vooral een rol als procesbegeleider, die bij iedere cliënt en elke situatie weer anders is en maatwerk vraagt.

Wat is sociale netwerkversterking (SNV)?

Sociale netwerkversterking (SNV) is een werkwijze waarbij het eigenaarschap van cliënten voorop staat. Deze werkwijze gaat uit van de visie dat mensen heel goed in staat zijn om met hun sociale omgeving zélf besluiten te nemen, passende oplossingen te vinden voor vraagstukken en plannen te maken voor hun toekomst. Dit leidt tot duurzamere oplossingen én je cliënt is minder afhankelijk van zorgverleners.

SNV is een manier van werken

Omdat sociale netwerkversterking om een kanteling vraagt in de basishouding, attitude en verwachtingen van zowel de cliënt als van jou als professional, spreken we niet van een methodiek maar van een manier van werken.

Basistraining sociale netwerkversterking

In deze training leer je hoe je dat proces van inzetten van het netwerk zo goed mogelijk kunt begeleiden. Je krijgt inzicht in je eigen houding en gedrag als professional binnen deze sociale interactie.

Resultaat

  • Na afloop van de training weet jij geheel zelfstandig de werkwijze SNV succesvol toe te passen in jouw dagelijkse praktijk.
  • Hierdoor ben je in staat om samen met jouw cliënten toe te werken naar duurzame oplossingen voor hun hulpvragen waarbij zelfredzaamheid, uitgaan van kracht en de inzet van hun netwerk centraal staan.

Tijdsinvestering

De basistraining SNV is een vierdaagse training.

Voor wie

Professionals werkzaam in het sociale domein, die op zoek zijn naar verdieping om nét dat stukje extra te kunnen bieden om daarmee voor de cliënt echt het verschil te kunnen maken.

Accreditatiepunten

Deze training is zowel bij CRKBO, het Registerplein als bij SKJ geregistreerd.

Voorkennis

Voor deze training is geen voorkennis vereist.

Wat andere professionals vonden

Professionals beoordelen de trainers van MEE gemiddeld met een 8.3. Een 8.3 gemiddeld krijgen ook de ervaringsdeskundigen van MEE die bij een training betrokken waren.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer 088 - 633 0 633 of maak gebruik van het contactformulier.