MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Training Hulpkaartcoach

Er zijn situaties waarin een mens soms niet meer helder kan denken en daardoor gedrag vertoont dat anderen mensen niet begrijpen. Dit kan vervolgens een ongewenste reactie uitlokken bij de onbegrepen persoon. Omstanders en hulpverleners willen wel helpen, maar weten niet altijd hoe, waardoor het niet ondenkbaar is dat de situatie alleen maar erger wordt. De Hulpkaart kan dan een uitkomst zijn. MEE biedt trainingen aan professionals die hulpkaartcoach willen worden.

Wat is een Hulpkaart?

Een Hulpkaart is een persoonlijke kaart ter grootte van een bankpasje. Gebruikers leggen op de Hulpkaart vast hoe anderen het beste met hen kunnen omgaan in situaties waarin ze zelf de regie dreigen kwijt te raken of kwijt zijn. Ook kan de Hulpkaart worden gebruikt in situaties waarin het iemand niet lukt om wensen en behoeften onder woorden te brengen.

De Hulpkaart biedt omstanders, hulpverleners en dienstverleners dan concrete handelingsperspectieven om de juiste ondersteuning te bieden in een bepaalde situatie. Hierdoor krijgen mensen die de kaart bij zich dragen meer (zelf) vertrouwen en kunnen ze beter meedoen in onze maatschappij.

Training Hulpkaartcoach

In deze training leer en ontdek je wat de Hulpkaart is en wat deze kan betekenen voor mensen als ze zelf even geen woorden hebben om te zeggen wat ze nodig hebben. Je krijgt zicht op voor wie de Hulpkaart geschikt zou kunnen zijn en hoe jij iemand passend ondersteunt bij het maken van een Hulpkaart, zodat de Hulpkaart past bij de persoon en een effectief middel is om aan anderen duidelijk te maken wat er bij hem of haar speelt en wat hij of zij nodig heeft.

Resultaat

Na de training Hulpkaartcoach:

  • Kun je samen met de cliënt een kaart maken die voldoet aan de kwaliteitseisenweet je welke communicatiemiddelen beschikbaar zijn, waar deze te vinden zijn en hoe je cliënt daarmee moet omgaan.
  • Kun je aan cliënten en overige belangstellenden uitleggen wat de Hulpkaart is en hoe je deze kunt krijgen en inzetten.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor alle professionals die werken in het sociale domein: hulpverleners, begeleiders, consulenten en cliëntondersteuners.

Voorkennis

Voor deze training is geen voorkennis vereist.

Wat andere professionals vonden

Professionals beoordelen de trainers van MEE gemiddeld met een 8.3. Een 8.3 gemiddeld krijgen ook de ervaringsdeskundigen van MEE die bij een training betrokken waren.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer 088 - 633 0 633 of maak gebruik van het contactformulier.