MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Iedereen doet MEE (sport en bewegen)

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ leren trainers, coaches en (bege)leiders van reguliere sport- en scoutingclubs hoe zij ook mensen met ADHD, autisme of een licht verstandelijke beperking met plezier kunnen laten meedoen. Bij reguliere (sport)verenigingen doen steeds meer kinderen en (jong)volwassenen mee die extra begeleiding nodig hebben. Begeleiders van (sport)verenigingen spelen een belangrijke rol bij het met plezier laten meedoen van deze groep. Dat vraagt dan een andere houding en deskundigheid. Door een beperking als autisme, ADHD of een licht verstandelijke beperking kunnen deze kinderen en (jong)volwassen namelijk ander gedrag vertonen dan je verwacht.

Training Iedereen doet MEE

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ krijg je informatie over het herkennen van gedrag, dat wellicht kan wijzen op een beperking, en praktische tips over hoe hiermee om te gaan. We gaan aan de slag vanuit praktijkvoorbeelden die je als deelnemer zelf kunt aandragen. Centraal staat waar je in de praktijk tegenaan loopt. We gaan dieper in op de oorzaken van bijzonder gedrag en geven informatie over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking. We geven tips over hoe je negatieve aandacht kunt ombouwen naar positieve. Daarbij maken we de vertaling naar het geven van sporttrainingen of het begeleiden van activiteiten. Uiteraard koppelen we dit aan de lokale situatie.

Resultaat

  • Je herkent welk gedrag mogelijk te maken heeft met een beperking.
  • Je weet hoe je negatieve aandacht kunt ombuigen naar positieve.
  • Je hebt meer kennis over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking.
  • Je kunt tijdens een training of activiteit aan de slag met praktische tips over het omgaan met kinderen met een beperking.

Aantal deelnemers en duur

De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2,5 uur die in overleg met de vereniging op locatie gepland worden. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen.

Subsidie vanuit lokaal sportakkoord

Voor de bekostiging van de training kun je als vereniging tot 2026 nog gebruikmaken van een subsidie vanuit het lokaal Sportakkoord. Het aanvragen van deze subsidie kan de sportadviseur van de gemeente voor je vereniging doen.

Voorkennis

Voor deze training is geen voorkennis vereist.

Voor wie?

Voor vrijwilligers van sport- en scoutingverenigingen.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer 088 - 633 0 633 of maak gebruik van het contactformulier.