MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Open training Beleef NZB

Als professional of vrijwilliger in de dienstverlening kun je te maken krijgen met mensen met een niet- zichtbare beperking (NZB). Kennis over een niet-zichtbare beperking zoals autisme, een licht verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel verbetert de kwaliteit van dienstverlening aan deze mensen. Tijdens de beleeftraining leer je hoe je mensen met een niet-zichtbare beperking herkent, hoe mensen met en zonder beperking elkaar beter begrijpen en hoe jouw dienstverlening bijdraagt aan inclusie van deze doelgroep.

Training Beleef NZB

Tijdens deze training ervaar je zelf via het belevingscircuit hoe het is om je staande te moeten houden met een niet- zichtbare beperking. En geeft een ervaringsdeskundige een inkijkje in de belevingswereld van iemand met deze beperking. De inzichten vertalen we direct naar de werkpraktijk: wat betekent dit nou voor jouw manier van communiceren? Hoe stem je jouw werkwijze af op mensen met een licht verstandelijke beperking, zodat afspraken helder en haalbaar zijn en nagekomen kunnen worden? Het geeft direct praktische tips om in de dienstverlening beter aan te sluiten.

Resultaat

  • Basiskennis over mensen met een niet- zichtbare beperking en het belang om dat te herkennen.
  • Je weet welke signalen kunnen wijzen op de aanwezigheid van een niet- zichtbare beperking waardoor je de dienstverlening kunt aansluiten op wat nodig is voor deze doelgroep.
  • Je hebt zelf ervaren hoe je met een niet- zichtbare beperking het alledaagse leven beleeft: hoe ingewikkeld de maatschappij kan zijn en welke belemmeringen je tegenkomt.
  • Je kunt praktische tips direct toepassen in je werk.

Voor wie

Voor individuele professionals en vrijwilligers die in hun dagelijkse werk te maken kunnen hebben met mensen met een niet- zichtbare beperking.

Praktische informatie

Kosten (excl. btw)€ 160,- per persoon (btw vrijgesteld)
Duur1 dagdeel (tijdstip afhankelijk van training)
LeervormKlassikaal
CertificeringenCRKBO, SKJ, Registerplein
LocatieDokter Klinkertweg 8, 8025 BS Zwolle

Parkeren

Op locatie of in de omgeving

Alle tijdstippen