MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Open training niet-aangeboren hersenletsel (NAH) - maandag 30 september 2024

Start datum maandag 30 september 2024 09:00
Locatie Dokter Klinkertweg 8, 8025 BS Zwolle ,

Als professional of vrijwilliger ontmoet je dagelijks veel mensen. Onder hen bevinden zich ook mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Omdat de beperking niet zichtbaar is, herken je deze niet altijd direct. Het kan ervoor zorgen dat aangeboden hulp niet werkt en dat er conflicten ontstaan. Kennis van niet-aangeboren hersenletsel kan je helpen om de ander beter te begrijpen en verbetert de kwaliteit van dienstverlening.

Training

Tijdens de training leer je hoe je mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunt herkennen. Ook krijg je inzicht in de effecten in gedrag en communicatie bij deze doelgroep: hoe stem je het contact zo af, dat je efficiëntere hulp biedt en conflicten voorkomt? Het geeft direct praktische handvatten voor de dagelijkse werkpraktijk. De inzet van ervaringsdeskundigen, ervaringsoefeningen en naslagwerken ondersteunen de theoretische kennis die overgedragen wordt tijdens de training.

Resultaat

  • Basiskennis over mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en het belang om dat te herkennen.
  • Je weet welke signalen kunnen wijzen op de aanwezigheid van niet-aangeboren hersenletsel waardoor je de dienstverlening kunt aansluiten op wat nodig is voor deze doelgroep.
  • Je hebt inzicht in de denkwijze van mensen met NAH en begrijpt hoe zij het leven van alledag beleven en welke emoties dit kan oproepen.
  • Concrete handvatten voor een afgestemde communicatie en vaardigheden om deze effectief in te zetten tijdens gesprekken, overleg en/of in samenwerkingstrajecten met cliënten, klanten of bijvoorbeeld collega’s.

Voor wie

Voor professionals en vrijwilligers die in hun dagelijkse werk te maken kunnen hebben met mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Praktische informatie

Kosten (excl. btw)€ 245,- per persoon (btw vrijgesteld)
Duur1 dag (tijdstip afhankelijk van training)
LeervormKlassikaal
CertificeringenCRKBO, SKJ, Registerplein
LocatieDokter Klinkertweg 8, 8025 BS Zwolle

Parkeren

Op locatie of in de omgeving

Aanmelden


Optioneel
Vul hier in ja of nee
Optioneel
Optioneel
Ik ga ermee akkoord dat MEE Samen mijn gegevens gebruikt om te kunnen reageren op mijn aanmelding voor de training/workshop volgens de privacyverklaring.

Wanneer je op 'Verzenden' drukt, geef je aan akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en daarmee de betalingsverplichting.

Aankomende trainingen

Trainingen uit het verleden worden niet getoond