MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Open training Beleef ASS - maandag 07 oktober 2024

Start datum maandag 07 oktober 2024 09:00
Locatie Dokter Klinkertweg 8, 8025 BS Zwolle ,

Als professional of vrijwilliger in de dienstverlening kun je te maken krijgen met mensen met autisme. Kennis over autisme spectrum stoornis (ASS) verbetert de kwaliteit van dienstverlening aan deze mensen. Tijdens de beleeftraining leer je hoe je mensen met autisme herkent, hoe mensen met en zonder beperking elkaar beter begrijpen en hoe jouw dienstverlening bijdraagt aan inclusie van deze doelgroep.

Training Beleef Autisme

Tijdens deze training ervaar je zelf via het belevingscircuit hoe het is om je staande te moeten houden met autisme. En geeft een ervaringsdeskundige een inkijkje in de belevingswereld van iemand met deze beperking. De inzichten vertalen we direct naar de werkpraktijk: wat betekent dit nou voor jouw manier van communiceren? Hoe stem je jouw werkwijze af op mensen met autisme, zodat afspraken helder en haalbaar zijn en nagekomen kunnen worden? Het geeft direct praktische tips om in de dienstverlening beter aan te sluiten.

Resultaat

  • Basiskennis over mensen met autisme en het belang om dat te herkennen.
  • Je weet welke signalen kunnen wijzen op de aanwezigheid van autisme waardoor je de dienstverlening kunt aansluiten op wat nodig is voor deze doelgroep.
  • Je hebt zelf ervaren hoe je met autisme het alledaagse leven beleeft: hoe ingewikkeld de maatschappij kan zijn en welke belemmeringen je tegenkomt.
  • Je kunt praktische tips direct toepassen in je werk.

Voor wie

Voor individuele professionals en vrijwilligers die in hun dagelijkse werk te maken kunnen hebben met mensen met autisme.

Praktische informatie open training

Kosten (excl. btw)€ 160,- per persoon (btw vrijgesteld)
Duur1 dagdeel (tijdstip afhankelijk van training)
LeervormKlassikaal
CertificeringenCRKBO, SKJ, Registerplein
LocatieDokter Klinkertweg 8, 8025 BS Zwolle

Parkeren

Op locatie of in de omgeving

Aanmelden


Optioneel
Vul hier in ja of nee
Optioneel
Optioneel
Ik ga ermee akkoord dat MEE Samen mijn gegevens gebruikt om te kunnen reageren op mijn aanmelding voor de training/workshop volgens de privacyverklaring.

Wanneer je op 'Verzenden' drukt, geef je aan akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en daarmee de betalingsverplichting.

Aankomende trainingen

Trainingen uit het verleden worden niet getoond