Training Wet langdurige zorg (Wlz)

Je hebt beroepsmatig wel eens te maken met de Wet langdurige zorg (Wlz). Maar hoe zit het ook alweer met die wet? Wat zijn de criteria? Welke informatie is belangrijk voor een aanvraag en hoe doe je de aanvraag? Waar vind je aanvullende informatie? Tijdens de training Wlz krijg je antwoorden op al dat soort vragen.

Training Wet Langdurige Zorg

Je start met de basis van de wet. Wat houdt het in, wie komt in aanmerking, welke informatie heb je nodig voor een aanvraag, en wat zijn zorgprofielen? Daarna leer je de criteria toe te passen aan de hand van casusvoorbeelden en geeft een ervaringsdeskundige een inkijkje in de dagelijkse praktijk en problematiek. Je leert ook welke leveringsvormen er zijn, wat de consequenties zijn van een Wlz-aanvraag en wat MEE hierin kan betekenen.

Resultaat

  • Je weet wat de Wlz inhoudt.
  • Je kunt goed inschatten of mensen in aanmerkingen komen voor Wlz.
  • Je weet wat er nodig is om met de juiste informatie een aanvraag te doen.

Voor wie

De training is bedoeld voor iedereen die in het werk te maken krijgt met de Wet Langdurige Zorg.

Accreditatiepunten

De training is voor 6 punten geaccrediteerd bij het Registerplein en het SKJ.

Algemene voorwaarden

Op dit aanbod van open trainingen voor individuele professionals en vrijwilligers zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De bevestiging van inschrijving is tevens de factuur. De factuur dient 14 dagen na inschrijving en uiterlijk vóór aanvang van de training betaald te worden. Voor meer informatie en vragen, stuur een e-mail naar teamtrainingen@meesamen.nl.