Training niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Als professional of vrijwilliger ontmoet je dagelijks veel mensen. Onder hen bevinden zich ook mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Omdat de beperking niet zichtbaar is, herken je deze niet altijd direct. Het kan ervoor zorgen dat aangeboden hulp niet werkt en dat er conflicten ontstaan. Kennis van niet-aangeboren hersenletsel kan je helpen om de ander beter te begrijpen en verbetert de kwaliteit van dienstverlening.

Training

Tijdens de training leer je hoe je mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunt herkennen. Ook krijg je inzicht in de effecten in gedrag en communicatie bij deze doelgroep: hoe stem je het contact zo af, dat je efficiëntere hulp biedt en conflicten voorkomt? Het geeft direct praktische handvatten voor de dagelijkse werkpraktijk. De inzet van ervaringsdeskundigen, ervaringsoefeningen en naslagwerken ondersteunen de theoretische kennis die overgedragen wordt tijdens de training.

Resultaat

  • Basiskennis over mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en het belang om dat te herkennen.
  • Je weet welke signalen kunnen wijzen op de aanwezigheid van niet-aangeboren hersenletsel waardoor je de dienstverlening kunt aansluiten op wat nodig is voor deze doelgroep.
  • Je hebt inzicht in de denkwijze van mensen met NAH en begrijpt hoe zij het leven van alledag beleven en welke emoties dit kan oproepen.
  • Concrete handvatten voor een afgestemde communicatie en vaardigheden om deze effectief in te zetten tijdens gesprekken, overleg en/of in samenwerkingstrajecten met cliënten, klanten of bijvoorbeeld collega’s.

Voor wie

Voor professionals en vrijwilligers die in hun dagelijkse werk te maken kunnen hebben met mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Accreditatiepunten

De training is geaccrediteerd bij het Registerplein (6) en het SKJ (6,5).

Algemene voorwaarden

Op dit aanbod van open trainingen voor individuele professionals en vrijwilligers zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De bevestiging van inschrijving is tevens de factuur. De factuur dient 14 dagen na inschrijving en uiterlijk vóór aanvang van de training betaald te worden. Voor meer informatie en vragen, stuur een e-mail naar teamtrainingen@meesamen.nl.