MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Help jij vriendschappen opbouwen in Olst-Wijhe en Raalte?

MEE zoekt vrijwilligers voor vriendenkringen

MEE Samen start nieuwe vriendenkringen in de gemeente Olst-Wijhe en Raalte. Hiervoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het begeleiden en organiseren van activiteiten. Een vriendenkring is een groep voor mensen die moeilijk leren, een licht verstandelijke beperking of een autismespectrumstoornis hebben. “Ieder mens heeft behoefte aan vriendschappen, maar veel mensen vinden het moeilijk om vrienden te maken. De vriendenkring helpt daarbij”, vertellen consulenten van MEE Samen.

Zes personen per vriendenkring

In de vriendenkringen is er plek voor ongeveer zes personen per groep. Een consulent van MEE begeleidt samen met een vrijwilliger de bijeenkomsten van de vriendenkringen. De begeleiders helpen bij het organiseren van activiteiten, ze stimuleren de vrienden om ideeën te bedenken en afspraken met elkaar te maken en geven tips om de vriendschappen te onderhouden. Het idee is dat de begeleiders zichzelf na verloop van tijd overbodig maken omdat de vriendenkring kan functioneren als een zelfstandige vriendengroep.

Vrijwilligers gezocht

Wil jij een aantal uur per maand vrijmaken om een vriendenkring te ondersteunen? En heb je affiniteit met de doelgroep (LVB of ASS)? Dan komt MEE Samen graag met je in contact. Om te zorgen dat de vriendenkring een vaste begeleider krijgt, vraagt MEE van vrijwilligers om zich voor minimaal een jaar aan de vriendenkring te binden. Daarnaast wordt altijd gevraagd een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Paula Keilholtz 06 - 10009499. Of stuur een e-mail naar: p.keilholtz@meesamen.nl