MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Wil jij gastouder of maatje worden van een jonge mantelzorger in Emmen of omgeving?

Dan is de Logeerkring op zoek naar jou!

De Logeerkring van MEE Samen koppelt kinderen en jongeren vanaf 4 jaar met een lichte beperking en jonge mantelzorgers aan vrijwillige gastgezinnen. Het kan gaan om een maatje waarmee een kind iets leuks kan ondernemen of een gastgezin waarbij een kind een dag(deel) kan verblijven en/of kan logeren.

Heb je hier wekelijks geen tijd voor? Dat is niet erg! Om een band op te bouwen is het fijn als er met regelmaat contact kan zijn, maar dat kan ook minder intensief.

Om goede matches te kunnen maken zijn we op zoek naar maatjes en gastgezinnen van allerlei leeftijden en gezinssamenstellingen. De Logeerkring begeleid de koppeling van kinderen aan gastgezinnen en maatjes, waarbij het belangrijk is dat het kind en het maatje/gastgezin blij worden van elkaar. Ook na koppeling kunnen ouders, maatjes en gastouders bij de Logeerkring terecht met vragen.

Voor jonge mantelzorgers geldt dat zij een thuissituatie kennen waarbij er vaak wat meer aandacht uitgaat naar één van de gezinsleden. Bijvoorbeeld een broertje of zusje. De Logeerkring is onder andere op zoek naar een fijn gastgezin voor Wendy van 16 jaar. De thuissituatie met een broertje én zusje die extra aandacht vragen is niet altijd makkelijk voor haar. Ze zou het fijn vinden om af en toe eens in een andere omgeving te zijn waar ze leuke dingen kan doen en waar wat extra aandacht voor haar is.

Heb jij ruimte in je hart (en huis) om voor Wendy of één van onze andere kinderen iets te betekenen? Kijk voor meer informatie en vrijwilligersvacatures op www.logeerkring.nl

Of neem contact op met de Logeerkring via 088 633 0 633 of logeerkring@meesamen.nl.