MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Gastgezin

Gastgezin worden?

Als vrijwillig gastgezin bij de Logeerkring ondersteun je andere gezinnen, waarvan een van de gezinsleden een beperking heeft. Dit doe je door regelmatig een dagje uit te gaan. Of door iemand een nachtje te laten logeren. De ‘logés’ zijn kinderen/(jong)volwassenen met een beperking of kinderen waarvan een naaste een beperking heeft (jonge mantelzorgers). Voor hen is het een feest om af en toe een dagje uit te gaan of te mogen logeren. Voor elke logé zoeken we een vast gastgezin. Daarom zijn wij steeds op zoek naar nieuwe gezinnen, die hun huis en hart willen openstellen voor een ander.

Logeerkring is momenteel actief in de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Emmen, Meppel, Noordenveld, Tynaarlo, Staphorst en Zwartewaterland.

Wanneer en hoe vaak?

Het is de bedoeling dat een logé met enige regelmaat bij het gastgezin verblijft. Dit is ook nodig om een goede band met elkaar op te kunnen bouwen. Sommige logés komen al vele jaren bij hetzelfde gezin. De meeste logés gaan eens per maand, in het weekend, naar het gastgezin. Maar vaker, of minder vaak kan ook. En niet alle logés blijven slapen. Het kan ook wenselijk zijn dat iemand alleen een dag(deel) bij het gastgezin komt.

Een voorbeeld

Nico en Marieke verheugen zich op de komst van een logé. Ze hebben zich onlangs aangemeld als gastgezin bij de Logeerkring. Samen met hun twee tienerzoons lijkt het ze leuk om iets te betekenen voor een ander kindje. “We hebben er de ruimte voor in ons huis, we hebben de tijd en we hebben er zin in”, aldus Marieke. Het gezin wil graag een kind dat in de eigen omgeving geen logeermogelijkheden heeft een leuke dag of weekend bezorgen.

Gastgezin gezocht!

Op dit moment zijn we op zoek naar gastgezinnen (logeren of maatje) voor onderstaande kinderen:

  • Jongetje van 8 jaar met een lichte ondersteuningsvraag zoekt in de regio Assen (of omgeving) gastouders waarbij hij eens in de vier tot zes weken kan verblijven.
    Dit jongetje houdt van bouwen, buiten spelen en creatief bezig zijn.
  • Een enthousiast en creatief jongetje van 9 jaar met een rugzakje zoekt gastouders in de regio Assen en omgeving gastouders waar bij één of twee keer in de vier weken bij mag verblijven. Dit jongetje is blij te maken met gezellig knutselen en samen bouwen.
  • Voor een behulpzaam en sociaal meisje van 8 jaar oud zoeken we een fijn gastgezin uit de omgeving van Emmen waarbij ze af en toe kan verblijven. Dit meisje draait graag mee in een gezin en is blij te maken knutselen.
  • Jongen van 12 jaar oud met een lichte ondersteuningsvraag uit de gemeente Emmen zoekt een (niet te druk) gastgezin waar hij af en toe leuke dingen mee kan doen. Dit jongetje zou het leuk vinden als er ook andere kinderen in het gezin zijn om mee te spelen.
  • Voor een jongen van 14 jaar met een lichte ondersteuningsvraag zoeken we een fijn gastgezin in de omgeving van Emmen. Dit kan vanuit een maatjescontact opgebouwd worden naar wellicht een dag/dagdeel of logeren. Spreken zwemmen, actief (buiten) bezig zijn en samen lezen jou aan? Dan ben jij wellicht een goede match.
  • Voor een gezellige, creatieve jongen van 16 jaar oud met een rugzakje zoeken we een gastgezin/maatje die regelmatig iets wil betekenen. Deze jongen houdt van lekker bewegen, sportieve activiteiten, knutselen en lekker creatief bezig zijn.

Denk jij dat je een goede match bent? Neem dan contact met ons op via 088 633 0633 of vul onderstaand formulier in.

Ondersteuning vanuit MEE Samen

Een medewerker van MEE is gedurende 2 jaar betrokken bij het gastgezin. En indien nodig langer. Deze medewerker is het eerste contactpersoon en beschikbaar voor vragen en ondersteuning.

Aanmelden als gastgezin

Denk je erover om gastgezin te worden, heb je vragen of wil jij je aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul dan onderstaand formulier in of bel direct met MEE Samen via 088 633 0 633.

Formulier gastgezin

Aanmelden als gastgezin of vragen over gastgezin worden.

Logeerkring is momenteel actief in de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Emmen, Meppel, Noordenveld, Tynaarlo, Staphorst en Zwartewaterland. 

Wil jij je aanmelden als gastgezin of heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Optioneel
Optioneel
Ik ga ermee akkoord dat MEE Samen mijn gegevens gebruikt om te kunnen reageren op mijn vraag/opmerking volgens de privacyverklaring.