MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Gastgezin

Gastgezin worden?

Als vrijwillig gastgezin bij de Logeerkring ondersteun je andere gezinnen, waarvan een van de gezinsleden een beperking heeft. Dit doe je door regelmatig een dagje uit te gaan. Of door iemand een nachtje te laten logeren. De ‘logés’ zijn kinderen/(jong)volwassenen met een beperking of kinderen waarvan een naaste een beperking heeft (jonge mantelzorgers). Voor hen is het een feest om af en toe een dagje uit te gaan of te mogen logeren. Voor elke logé zoeken we een vast gastgezin. Daarom zijn wij steeds op zoek naar nieuwe gezinnen, die hun huis en hart willen openstellen voor een ander.

Logeerkring is momenteel actief in de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Emmen, Meppel, Noordenveld, Tynaarlo, Staphorst en Zwartewaterland.

Wanneer en hoe vaak?

Het is de bedoeling dat een logé met enige regelmaat bij het gastgezin verblijft. Dit is ook nodig om een goede band met elkaar op te kunnen bouwen. Sommige logés komen al vele jaren bij hetzelfde gezin. De meeste logés gaan eens per maand, in het weekend, naar het gastgezin. Maar vaker, of minder vaak kan ook. En niet alle logés blijven slapen. Het kan ook wenselijk zijn dat iemand alleen een dag(deel) bij het gastgezin komt.

Een voorbeeld

Nico en Marieke verheugen zich op de komst van een logé. Ze hebben zich onlangs aangemeld als gastgezin bij de Logeerkring. Samen met hun twee tienerzoons lijkt het ze leuk om iets te betekenen voor een ander kindje. “We hebben er de ruimte voor in ons huis, we hebben de tijd en we hebben er zin in”, aldus Marieke. Het gezin wil graag een kind dat in de eigen omgeving geen logeermogelijkheden heeft een leuke dag of weekend bezorgen.

Ondersteuning vanuit MEE Samen

Een medewerker van MEE is gedurende 2 jaar betrokken bij het gastgezin. En indien nodig langer. Deze medewerker is het eerste contactpersoon en beschikbaar voor vragen en ondersteuning.

Aanmelden als gastgezin

Denk je erover om gastgezin te worden, heb je vragen of wil jij je aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul dan onderstaand formulier in of bel direct met MEE Samen via 088 633 0 633.

Formulier gastgezin

Aanmelden als gastgezin of vragen over gastgezin worden.

Logeerkring is momenteel actief in de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Emmen, Meppel, Noordenveld, Tynaarlo, Staphorst en Zwartewaterland. 

Wil jij je aanmelden als gastgezin of heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Optioneel
Optioneel
Ik ga ermee akkoord dat MEE Samen mijn gegevens gebruikt om te kunnen reageren op mijn vraag/opmerking volgens de privacyverklaring.