MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Doemee-award

Doemee-award

Doemee-award 2022: Samen sterk voor een inclusieve samenleving
Op 14 december vond voor de zevende keer de uitreiking van de Doemee-award plaats. Een stimuleringsprijs van MEE voor personen of organisaties die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten voor een samenleving van en voor iedereen. Hun inzet stelt mensen met een beperking, chronische ziekte of afstand tot de arbeidsmarkt in staat maximaal mee te doen. Iets wat erg gewaardeerd wordt en een podium verdiend met een Doemee-award.

Stimuleringsprijs Doemee-award

In 4 provincies is een winnaar gekozen door een jury. Zij ontvingen hiervoor de stimuleringsprijs van € 500,-.
Provincie Drenthe Theater Trots
Provincie Flevoland OpenJeHart
Provincie Gelderland NAH atelier in Lochem
Provincie Overijssel Join Us

Publieksprijs

Het publiek had ook een stem. Iedereen kon via de website stemmen op zijn of haar favoriete initiatief(nemer). De initiatieven met de meeste stemmen wonnen de Publieksprijs.
Provincie Gelderland Viervitaal
Provincie Drenthe Theater Trots
Provincie Flevoland OpenJeHart
Provincie Overijssel GeWoon in beweging

Uitreiking award

De uitreiking vond dit jaar plaats in het Kulturhus in Epe. De voorzitter van de jury feliciteerde de winnaars via een videoboodschap. Niet alleen de winnaars maar alle kregen erkenning voor het belangrijke werk dat ze verrichten. Het overhandigen van de cheque werd deze dag gedaan door Linda Spaargaren, directeur bestuurder van MEE Samen. Na afloop was er nog tijd voor een hapje en een drankje. De muziek werd verzorgd door de band Blend-It.

Marleen Sanderse, juryvoorzitter Doemee-award 2022

‘Inclusie-initiatieven voorbeeld en inspiratie voor anderen’
Marleen Sanderse is sinds september 2020 burgemeester van de gemeente Hattem. Daarvoor was ze ook al bestuurlijk en politiek actief, onder meer als afdelingsmanager bij de gemeente Almere, wethouder van de gemeente Gooise Meren en Statenlid van Noord-Holland. In 2007 en 2008 maakte ze deel uit van het roeiteam dat op het WK roeien en de Paralympische Spelen van Peking in actie kwam. Als burgemeester wil ze aanspreekbaar en betrokken zijn. Betrokken bij de samenleving is ze zeker, met verschillende nevenfuncties als lid van het aanjaagteam politieke ambtsdrager met een beperking en ambassadeur van de Stichting Belevingstuin Petralien. Ze zet zich dan ook graag in voor de Doemee-award 2022: “Ik vind het een eer om juryvoorzitter te zijn en op die manier te zien welke mooie initiatieven er op het gebied van inclusie zijn. Ik hoop dat de initiatieven een voorbeeld zijn en anderen inspireren.”

Meer weten? Neem contact met ons op via 088 633 0633.