MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Gastouder worden? kom naar de online informatieavond?

Logeerkring zoekt gastouders in Drenthe

Veel kinderen, ook met een beperking, vinden het een feest om af en toe een dagje uit te gaan of te mogen logeren. Ook voor kinderen die opgroeien in een gezin met een ouder, broer of zus met een beperking is het fijn om er af en toe tussenuit te gaan en leuke dingen te doen. Met de Logeerkring bieden we jonge mantelzorgers en kinderen met een lichte beperking de mogelijkheid om een dagje of weekend door te brengen bij een vrijwillig gastgezin.

Over de logeerkring

Logeren via de Logeerkring is bedoeld om gezinnen te ondersteunen waarvan een van de gezinsleden een lichamelijke, psychische of (licht) verstandelijke beperking heeft. De logés zijn kinderen met een beperking, of kinderen waarvan de vader, moeder, broer of zus een beperking heeft. Samen met Logeerkring wordt gezocht naar een goede match tussen het gastgezin en de logé. Vervolgens worden er goede afspraken gemaakt over de invulling, timing en mogelijke zorgbehoefte.

Wil jij gastgezin worden of hier meer over te weten komen?

Op dinsdag 26 september van 19:30 tot 21:30 uur vindt er een online informatieavond plaats voor mensen die gastgezin willen worden of daarover nadenken. Tijdens deze avond wordt er verteld wat een Logeerkring is, hoe het werkt en wat er van gastouders verwacht wordt. Er zal op deze avond ook ervaringen van gastouders gedeeld worden. Daarnaast geven we informatie over beperkingen die kunnen spelen bij mogelijke logés.

Meer weten en aanmelden online informatieavond?

Je bent van harte welkom bij de online informatieavond op dinsdag 26 september van 19:30 tot 21:30 uur. Heb je interesse? Neem dan contact op met Grietje Westerhof via logeerkring@meesamen.nl. Lees hier meer informatie over de Logeerkring.