MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Ga je mee verdwalen in de wildernis van onzichtbaar hersenletsel?

Het is september 2020 wanneer de leerkracht van groep 1 en 2 een oud papierbak wil gaan legen en op de terugweg struikelt over een paaltje. Daarbij belandt Korja op haar hoofd. De huisarts meldde dat zij een lichte hersenschudding had en een aantal weken rust moest nemen. Na 5 weken probeerde Korja het werk weer op te pakken, maar dit lukte totaal niet.

Wat begon als een doodnormale werkdag eindigde in een nachtmerrie voor Korja van der Werff (57). Na maanden van onzekerheid bleek ze niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te hebben. Hierover maakte ze een zevental schilderijen om anderen te inspireren.

Donderdag 28 september van 19.15 uur tot ongeveer 20.45 uur zal Korja haar schilderijen (op een scherm) bij het Breinpunt in FlevoMeer Bibliotheek Emmeloord laten zien en haar verhaal erbij vertellen. Ook geeft ze meer uitleg over overprikkeling en vertelt ze over haar ervaring met neuroplasticiteitstraining. Kortom een interactieve avond over niet-aangeboren hersenletsel en verstoorde prikkelverwerking.

Deze avond wordt verzorgd door Neuronetwerk NOP-Urk. Neuronetwerk is een groep professionals en mantelzorger die werken aan o.a. betere samenwerking en meer bekendheid voor Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) binnen NOP-Urk. In Neuronetwerk NOP-Urk participeren o.a. Breinlijn Flevoland, Revalidatie Friesland, MEE Samen, ZONL, Caritas, Carrefour, ZONL, Interakt Contour en Bartimeus.