MEE Samen

Neem contact met ons op.

MEE in jouw gemeente

Het werkgebied van MEE Samen bestaat uit de provincies Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland midden en noord.

Beleeftraining niet-aangeboren hersenletsel in Emmen

Maandagmiddag 3 april organiseert MEE in Emmen een beleeftraining niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De training is bedoeld voor vrijwilligers en inwoners van de gemeente Emmen die mensen met niet-aangeboren hersenletsel in hun omgeving hebben. Deelname is gratis.

Praktische tips bij iedere ervaring

Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met niet aangeboren hersenletsel te verplaatsen krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk.

Opdrachten en ervaringen

Tijdens het doen van de opdrachten ervaren deelnemers hoe iemand met niet-aangeboren hersenletsel op bepaalde situaties zou kunnen reageren en wat iemand daarbij kan ervaren. Dit leidt tot meer begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Tijdens de nabespreking worden ervaringen van de deelnemers met elkaar gedeeld.

Partnergroep NAH

Bij voldoende belangstelling willen we in Emmen ook een groep starten voor partners van mensen met NAH waarin zij ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar tips kunnen geven.

Praktische informatie

De beleeftraining is op maandagmiddag 3 april van 13.00 u. tot 16.00 u. in Wijkcentrum Angelslo, Statenweg 107 te Emmen. Omdat de gemeente Emmen dit mogelijk maakt, zijn er voor de deelnemers geen kosten aan verbonden.

Aanmelden

Deelnemen aan de beleeftraining op 3 april? Heb je als partner, vrijwilliger, mantelzorger of familie, te maken met iemand met NAH én woon je in de gemeente Emmen, meld je dan aan via tel: 088 6330633 of info@meesamen.nl Aanmelden kan tot en met 27 maart.